20 Ocak 2010 Çarşamba

Örgüden Ceket Modeli

ÖRGÜ CEKET---

SAĞ ÖN
74 ilmek atarak düz ögü başlanır. 5 cm sonra pirinç örgüye geçilir. ( 1 düz 1 ters diğer sırada ters görünen düz, düz görünen ters almalı) Pirinç örgüye geçilen sırada sağ dügme tarafı b5 cm düz devam edilecek. Örgünün 31.cmsinde kol oyuğu için önce 4 sonra 3 - 2 ilmek kesilir.
Düğme tarafının 40ncı cmsınde 5 cm eninde düz ilmekleri başka bir şişe veya çengelli iğneye takılır. Pirinç kısım yaka oyuğu için her sırada 1er ilmek kesilir
Kol uzunluğu 20cm olduğunda omuzlar 11 cm kesilir. İğneye aktarılan düz örgü 5 cm yüksekliğe kadar örülüp, kesilir.

SOL ÖN
62 ilmek atılarak örgüye başlanır. 5cm örüldükten sonra pirinç örgüye geçilir. 31 cmde kol oyuğu için 4-3-2 ilmek kesilir. Diğer tarafta (düğme tarafı) 40 cmde yaka oyuğu için her gelişte 1 er ilmek kesilir. Kol yüksekliği 20cm olduğunda omuzlar 11er cm kesilir.

ARKA
109 ilmek düz örgü ile başlanır. 5 cm örüldükten sonra pirinç örgüye geçilir. 31.cmde her iki tarafın kol oyukları için önce 4er, sonra 3 er, sonra 2şer ilmek kesilir. Kol yüksekliğinin 18 cmsinde yaka oyuğu için ortadaki 43 ilmek kesilir. Kol yüksekliği 20 cm olduğ kesilir.

KOL
56 ilmek düz örgü ile başlanır. 5 cm düz örgüden sonra pirinç örgüye geçilir. Her 10 sırada 1 er ilmek her iki taraftan arttırılır. 39 cm de her iki taraftan önce 3 er, sonra 2şer, sonrada 1 er ilmek kesilir. 15 cm sonra ilmekler kapatılır.





Pullu Örgü kazak örneği

Önlere 50 ilmekle başlayın. 2 düz, 2 ters olarak 3 sıra lastik örün. Bir tarafta 2 ilmeği düz örüp diğer ilmekleri ajurlu olarak devam edin. Başlangıçtan 8 cm. sonra 2 düz ilmeğin iç tarafından her sırada 1′er ilmek eksilterek kruvaze olarak örün. Kolu 3-2-1 olarak kesin. Diğer önü de aynı şekilde örün. Omuzlarda 13 ilmek kalacak şekilde tamamlayın. Arkaya 50 ilmekle başlayın lastikten sonra düz örün. Kolu 2-1-1 olarak kesin. Kollara 38 ilmekle başlayın. Lastikten sonra ajurlu olarak örün. Kolun iki tarafından 1′er ilmek olmak üzere 2′şer ilmek artırın. Kolu 2-1 kesin her sırada 1′er ilmek eksilterek tamamlayın. Yakanın çevresine tığla oya yapın.AJUR:1. sıra: 3 ilmek düz örün, 2 ilmeği toplayın, 1 dolayın, 1 düz örün, 2 ilmeği toplayın, 3 ilmek düz örün. Arka sıraları ters örün. 5 sıra bu şekilde devam edin. 6′ıncı sırada delik ajuru 3 düz ilmeklerin üzerine kaydırarak devam edin.İp: 200 gr. Şiş: 6 numara Beden:38

Derya Baykal Mavi Boyunluk Örnegi

Derya Baykal Mavi Boyunluk Örnegini sizlerle buluşturuyorum aslında sadece örnek olarak resim var elimde nasıl yapıldugunu bende kaçırmıstım ama sizlere yol göstermesi açısından eklemek istedim hoş bir boyunluk örnegi


Derya Baykal Fularlı Kazak Örnekleri

Derya Baykal Fularlı Kazak Örnegi çok sık bir tasarım ve herkezin sevecegi türden.

Açıklamalı bolero modelleri

Beden kısmı örülüp bittikden sonra kolkenarları yaka kenarları ve bağlanacak kısım en son yapılıyorkol için kol ağzını nekar gelişlikde istiyosanız okadar zincie çekiniz birazda fazla çekiniz dolgu işlemleri yapılırken küçülme olabilir dantelden yaptımız gibi kutucuklar yapıyoruz 4 zincir yada 5 zincirde elinizin ayarı nasılsa 5-6 yada diyelimki beş zincir çekiniz 4.zincire batınız tekrar 5 zincir 4.zincire batarak turu tamamlayınız eğer dikiş olsun istemiyosanız döne döne örünüz kol kesimi reglan koldur reglan kol kullanışı daha rahattır ama istediniz kol şeklini kullanabilirsiniz 2.sırada halkalara 3-4'er dolgu yapınız aralarında 3-4 zincir çekiniz diğer sıralardaki dolguları bu aralara çekdiniz zincirlere yapacaksınız dolguları yaparken tığınıza ipi 2 kez dolayı 3 seferde çekiniz.... Kol etek ve yaka kenarları tığ'a 2kez dolayıp uzun uzun dolgular yapınız bu şekilde yakada 2 sıra kol.

Oklava Örgüsü Nasıl Örülür


Uzun zamandır oklava örgüsünden bahsetmek istiyordum. Oklava örgüsünü ben öğreneli de çok uzun bir zaman olmadı. Genelde oklava işi tığla yapılıyor. Fakat şişle yapılanlarını da gördüm. Bu yazımda tığla yapılanından bahsedeceğim.

Eğer zincir çekmeyi ve sık iğneyi biliyorsanız kolaylıkla yapabileceğiniz bir tığ örgüsü oklava işi. Örülen şeyde tek başına oklava örgüsü kullanılabildiği gibi ara sıralarında birit-trabzan örerseniz, oklava örgünüz daha belirgin olacaktır.

Oklava örgüsünün yapımını öğrenmek isteyenler için rahatça anlayabilecekleri 2 video seçtim. Birinci videoda oklava örgüsü oklava kullanarak, 2.sinde ise oklava kullanılmadan yapılıyor. Oklavası olmayanlar 2. videodan faydalanabilirler. Ve ya 2. videoda yapılanlar daha kolayınıza gelebilir. Seçim size kalmış.

Önce oklava örgüsünü örmek istediğiniz uzunlukta -5 ve 5′in katları olacak şekilde- zincir çekin.
Ardından geri dönüp çektiğiniz son zincirin içinden ilmek alın. Uzatarak ilmeği oklavaya geçirin.
Aynı şekilde bütün zincirlerden ilmek alarak oklavaya aktarın.
Zincirlerin içerisinden ilmek almayı tamamlayınca ilmekleri oklavadan çıkarın. 5′er ilmek sayarak, tığla ilmeklerin içerisine 5′er sık iğne yapın.
Üst sıralarda da aynı şekilde; bu sefer sık iğnelerin içerisinden ilmek alarak oklava örgüsüne devam edin.
Oklava örgüsünden yapabilecekleriniz: Oklava örgüsüyle, şiş örgüsüyle yapabileceğiniz pekçok şeyden yapabilirsiniz. Şimdiye kadar oklava örgüsüyle örülmüş bebek battaniyesi, bayan-kız çocuk yelek-ceketi, lif-elbezi, atkı-şal, eldiven, çanta gibi pekçok örneğe rastladım. Altta bunlardan bazılarını görebilirsiniz. En son fotoğraftaki bebek için yapılmış oklava örgüsü de harika olmuş!