31 Mayıs 2009 Pazar

Seksizm ve güç

Erkekler toplumda kadınlardan daha fazla hakka ve güce sahip ayrıcalıklı bir gruptur. Her ne kadar kadın olarak kendimizi eşimizle iş arkadaşımızla ve sevgilimizle eşit hissetsek de toplum erkekleri biz kadınlara yüklediğinden daha geniş bir özgürlük ve eşitlik anlayışıyla yetiştiriyor. Ancak yetki ve özgürlük hakkını erkeklerin üzerine yüklerken kadının erkeğe karşı sorumluluğunu da kendi çizgileriyle belirliyor.

Özellikle ataerkil toplumlarda kadınların birçoğu cinsel ilişki sırasında erkeğin zevk almasını sağlamaya çalışıyor. Aksi halde kendilerini cinsel anlamda başarısız görme eğilimindeler. Bütün bunların sebebi ise erkeğin mutlu olmasına ve tatmin edilmesine çok fazla önem ve anlam yüklenmesi. Peki kadınların bu ayrıcalıklı gruba karşı toplum tarafından belirlenmiş sorumlulukları neler? “İyi” bir kadın neleri yapmalı neleri yapmamalı? Gelin iyi kadın olmanın kurallarına bir göz atalım.

Biz istesek de istemesek de erkek istediği zaman onu mutlu etmeliyiz.
Erkeğin isteğini azaltmadan belli bir doğum kontrol yöntemi uygulamalıyız.
Erkek işten eve gelidiğinde her ne kadar yorgun olursak olalım onu mutlu etmek için çekici davranmalıyız.
Birlikte olurken yarıda bırakmamak için çocukların uyuduğundan ya da bir şeylerle uğraşıyor olduklarından kesinlikle emin olmalıyız.
Onun ne kadar mükkemmel bir sevgili olduğunu hissetmesi için orgazm olduğumuzu göstermeliyiz.
Orgazm yaşamıyorsak bile erkeğimizi mutlu etmek için orgazm oluyor numarası yapmalıyız.
Cinsel ilişkiye girmek istemezsek en azından oral seks ya da mastürbasyon yaparak onun ihtiyaçlarına cevap vermeliyiz.
Her şeyden önemlisi onun hem arkadaşı hem karısı hem de çocuklarının annesi olma rollerinin her birini yerine getirmeliyiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder