31 Mayıs 2009 Pazar

Tantra ile arka arkaya orgazm

Bir Doğu Asya yöntemi olan Tantra Batı Avrupa ülkelerinde cinsel sorunların tedavisinde de kullanılıyor!

Kadının doyuma ulaşmasının bir rastlantı değil erkek ve kadının bilgi ve beceriyle çabalarının bir sonucu olabileceği düşüncesine varılabilmesi için batıda 5 bin yıl beklenmesi gerekmiştir. Bu 5 bin yıl içinde Doğu ve Güney Asyalının cinsel hazzı çoğaltabilmek için yaptığı uzun ve ilginç bir yolculuk var.

Doğu Asya insanı suçluluk duymadan gönül rahatlığıyla utanma duygusunu atarak cinselliği yaşamın doğal bir yanı olarak görmüş sınırsız olanakları olan önemli bir uğraş ve adeta bir sanat kolu durumuna getirmiştir. Asyalı cinsel enerjinin evrensel ve yaşamsal önemini ve insanın sağlıklı ve mutlu olabilmek için bu enerjiye gereksinimini keşfetmekte batı kültürlerinin 5 bin yıl kadar önündedir. Bir yandan da bu enerjiyi savurganca harcamamak akıllıca kullanmak için batılının ve bizlerin hala bilgisine ulaşamamış ilginç yöntemler bulmuştur.

TANTRA NEDİR?
Tantra cinselliği cinsel birleşmeyi adeta bir tür tapınma gibi gören bir felsefe ve bir görüştür. Tantra'nın kökeni M.Ö. 5 binlere sarkmaktadır. Hindistan'dan çıkan çeşitli felsefelerden biridir.

Son 20 yıldır Amerika İngiltere ve Almanya'da bu Tantra felsefesi bazı gruplar tarafından benimsenmiş ve cinsel doyumu çoğaltmaya yönelik olan bu yöntem özellikle orgazm tedavisinde kullanılmıştır. Tantra 7 bin yıllık bir geçmişi olan bir yaşam şekli ve felsefedir. Tantracılar için cinsellik adeta ulu bir olgudur. İnsana güç katar yaşam sevinci yaratır. Tantra içeren edebiyat ve güzel sanatlarda cinsellik yüceltilen bir olgudur. Bütün Tantracıların dediği gibi Tantra'yı anlayabilmek için Tantra'yı yaşamak gerekir.

ERKEN BOŞALMAYI ÖNLER
Tantra'da batı kültürlerindeki Ortadoğu'daki Akdeniz ülkelerindeki cinsel tabular yoktur. Cinsellikle ilgili ayıp ve günah kavramları yerine insanın cinsel içgüdülerinin doğallığı vardır. Tantra'da bazı cinsel teknikleri öğrenerek cinsel birleşmeyi uzatmak ve cinsel doyumu adeta sonsuzlaştırmak ana hedeftir. İşte bu Tantra olgusunun özetidir diyebiliriz.

Bu teknikleri öğrendikten sonra kadın ile erkek arasındaki cinsel enerji çok yüksek düzeylere ulaşacaktır. Bunun sonucunda da erkek uzun süre boşalmadan cinsel birleşmede bulunmasını boşalmadan orgazm olmasını öğrenebilecektir. Bu seviyeden sonra hem kadın hem erkek multiorgazmik dediğimiz yani arka arkaya orgazm olabilecek düzeye gelebilecektir. Tantra demek sadece bedensel cinsellik demek değildir. Bunun için Tantra felsefesini anlamak gerek.

Tantra'nın dayandığı geniş felsefeyi kısaca şöyle özetleyebiliriz. Evren ve onun içerdiği her şey varlığın tek kaynağından fışkıran gizli bir enerji ya da güçle doludur. Tek olan bu güç kendisini üç biçimde gösterir. Statik atalet zihinsel enerji ve birbirini etkileyen bu karşıt güçlerin uyumlu birleşmesi. Bu evrensel güç biçimlenmeleriyle işlevlerini sürdürmekte olan evrenin diğer bir değimle Makrokozmozun bir benzeri Mikrokozmoz insan biçiminde karşımıza çıkmaktadır. Bu felsefi açıdan bakarak Tantracılar gizemsel uygulamalar törenler ve simgeler yoluyla kendi bedenlerindeki merkezleri evrendeki karşılıklarıyla özdeşleştirme arayışı içindedirler. Tantracı uygulamalarında kadın eşe verilen önem çok büyüktür. Tantracılığın birçok kuralı ve törenleri pekçok uygarlığın Hindistan ve Hint öncesi akımların katkılarıyla oluşmuştur. Örneğin cinsel birleşme törenleri yoluyla insanın yüceltilebileceğine dair inançlar gerek doğunun gerekse batının eski dinlerinde ortaya çıkmıştır. Mısırlı İsis'e Yunanlı Afrodit'e Romalı Diana'ya Çinli Şing Mu'ya tapanlar arasında şaşılası bir benzerlik vardır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder