5 Haziran 2009 Cuma

Acıbademli Muhallebi Tarifi

Acıbademli Muhallebi





Malzemeler

  • 2 su bardağı süt

  • 4 yumurta sarısı

  • 1 limon

  • bademyağı

  • 25 gr toz jelatin

  • 4/5 su bardağı toz şeker

  • 3 kedi dili bisküvi

  • 2 çorba kaşığı kuş üzümü

  • 4/5 su bardağı toz şeker

  • 100 gr sütlü çikolata

  • 4/5 su bardağı çiğ krema

  • 100 gr acıbadem bisküvisi

  • 1 çorba kaşığı ince doğranmış meyve şekerlemesi



Hazırlanışı / Tarifi

Jelatini içi soğuk su dolu bir kaba yerleştirin. Mikserde toz şekeri ve yumurta
sarılarını çırpıp bir kerede sıcak sütü ekleyin. Kısık ateşte tahta kaşıkla karıştırarak pişirin. Krema yoğunlaşmaya başladığı zaman jelatini katın, karıştırıp ılımaya bırakın.
Bir puding kalıbını yağlayıp dibine iki çeşit bisküviyi ufalayarak döşeyin.
2 çorbakaşığı kuş üzümünü ılık suda yumuşattlktan sonra süzün. Bunu ılık kremaya katın. Sonra meyve şekerlemelerini ve limonun rendelenmiş kabuğunu ilave edip iyice karıştırın.
Kalıbın dibindeki bisküvileri üzerlerine kremayı boşalttıktan sonra yaklaşık 4 saat kadar buzdolabında bekletin.
Bu arada çikolatayı içi sıcak su dolu başka bir kaba oturtarak biraz ısıtın. Çözülüp hafifçe ılınmaya başladığı zaman kalan kuş üzümünü ve hazır çiğ kremayı katın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder