5 Haziran 2009 Cuma

Acılı Fasulye Ezmesi tarifi

Acılı Fasulye Ezmesi





Malzemeler

  • 1 su bardağı kuru fasulye

  • 2 tatlı kaşıgı acılı biber salçası

  • kaşar peynir rendesi

  • 2 diş dövülmüş sarmısak

  • yarım çay bardagı zeytinyağ

  • pul biber

  • kekik

  • tuz


Hazırlanışı / Tarifi

Kuru fasülyeyi tuzsuz sıcak su koyarak, düdüklü tencerede iyice haşlayın. Mutfak robotuna salça ,kekik, sarımsak, zeytinyağı,pul biber,tuz koyup çırpın. Bunların üzerine,haşlanmış ve suyu süzülmüş fasülyeyi katıp, püre kıvamına getirin.
Ekmekleri ızgarada hafif kızartıp, bu karışımı sürün,üstüne kaşar peynir rendesi serpip ,fırında biraz pişirin..Bu ekmekleri ızgara et yanında sunup, servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder