5 Haziran 2009 Cuma

Acıbedem Tatlısı Tarifi

Acıbedem Tatlısı





Malzemeler

  • 1 çorba kaşığı tereyağ (yada margarin)

  • 2 su bardağı süt

  • yarım su bardağı toz şeker

  • yarım çubuk vanilya)

  • 200 gr acıbadem bisküvisi

  • yarım limon

  • 3 yumurta



Hazırlanışı / Tarifi

İçine çubuk vanilyayı koyduğunuz sütü ıstın. Sonra vanilya çubuğunu çıkarın, kurulayıp
kaldırın. Diğer birr kapta toz şekerle yumurtaları çırpın ve karıştırarak bir kerede vanilyalı sütü ilave edin.
Mikserde acıbadem bisküvilerini toz haline getirip karışıma katın Daha sonra da limon suyunu ekleyin.
18-20 cm. çapındaki bir kalıbı yağladıktan sonra acıbademli kremayı dökün. Önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında 45 dakika kadar benmari usulü pişirin. Bıçağın ucunu tatlıya batırarak pişip pişmediğini kontrol edin. Bıçağın ucu temiz çıkarsa tatlınız pişmiş demektir.
Pudingi soğuttuktan sonra buzdolabına koyun çıkarıp servis tabağına alın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder