29 Haziran 2009 Pazartesi
Turkuaz üçgen şal modeli
Turkuaz üçgen şal modeli Bu şal ve şık bir elbise, gökyüzünde bir yıldız gibi, gecenin karanlığına parlaklık getirecek, tüm dikkatleri üzerinize çekerek mutlu; enerjik bir gün gerçirmenize yardımcı olacaktır
Etiketler:
derya baykal,
derya gibi,
deryalı günler,
örgü,
örgü modelleri,
örgüler,
şal,
tiftik,
tiftik ipten şal,
turkuaz,
üçgen şal ...
28 Haziran 2009 Pazar
Tığ işi uzun yelek
Akşam siyah bir kıyafet ile ve pembe çantayla bu yelek çok hoş duracaktır. Bu bayan yelek örneği bambu ve pamuk ipliği ile yapılır
Pembe Çiçek motifli bluz
27 Haziran 2009 Cumartesi
26 Haziran 2009 Cuma
Pembe Hirka
Etiketler:
çocuk,
çocuk hırkası,
hello kitty,
hello kitty hırka,
hırka,
hırka fikri,
hırka modeli,
örgü,
örgü ceket,
örgü hırka,
pembe,
pembe hırka
8 Haziran 2009 Pazartesi
Acılı Portakal Sosu tarifi
Acılı Portakal Sosu
Malzemeler
- 2 Çorba kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
- 6 Çorba kaşığı portakal suyu
- 2 Adet kıyılmış acı kırmızı biber
- 1 Çorba kaşığı biber salçası
- ½ Su bardağı zeytinyağı
Hazırlanışı / Tarifi
Derin bir kabın içerisinde tüm malzemeleri
Acılı Pirinç tarifi
Acılı Pirinç
Malzemeler
- 2 bardak tavuk suyunda haşlanmış Amerikan Pirinci
- 1 yemek kaşığı soya yağı
- 1 baş doğranmış orta boy soğan
- 1 adet taze doğranmış tere
- 2 diş doğranmış sarmısak
- 1 adet doğranmış acı biber
Hazırlanışı / Tarifi
Soya yağını geniş bir tavada kızdırın. Soğan, pirinç, tere, sarmısak ve biberi ilave edin, iyice karıştırarak yaklaşık 3 dakika kadar daha pişirin. Sıcak olarak servis yapabilirsiniz.
Acılı Kurabiye tarifi
Acılı Kurabiye
Malzemeler
- 1 paket margarin
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kağşığı karbonat
- 1 fincan sirke
- Un
- 1 yumurta
Hazırlanışı / Tarifi
Yumurtanın sarısıyla beyazı ayrılır.Yumurtanın sarısı diğer bütün malzemelerle birlikte karıştırılır.Un ise alabildiğince konulur. Hamur hazırlandıktan sonra çeşitli şekiller verilerek üstü önce yumurtanın beyazına sonra susama batırılır.Bu işlemler bittikten sonra fırına verilir.
5 Haziran 2009 Cuma
Acılı Fasulye Ezmesi tarifi
Acılı Fasulye Ezmesi
Malzemeler
- 1 su bardağı kuru fasulye
- 2 tatlı kaşıgı acılı biber salçası
- kaşar peynir rendesi
- 2 diş dövülmüş sarmısak
- yarım çay bardagı zeytinyağ
- pul biber
- kekik
- tuz
Hazırlanışı / Tarifi
Kuru fasülyeyi tuzsuz sıcak su koyarak, düdüklü tencerede iyice haşlayın. Mutfak robotuna salça ,kekik, sarımsak, zeytinyağı,pul biber,tuz koyup çırpın. Bunların üzerine,haşlanmış ve suyu süzülmüş fasülyeyi katıp, püre kıvamına getirin.
Ekmekleri ızgarada hafif kızartıp, bu karışımı sürün,üstüne kaşar peynir rendesi serpip ,fırında biraz pişirin..Bu ekmekleri ızgara et yanında sunup, servis yapın.
Acıbedem Tatlısı Tarifi
Acıbedem Tatlısı
Malzemeler
- 1 çorba kaşığı tereyağ (yada margarin)
- 2 su bardağı süt
- yarım su bardağı toz şeker
- yarım çubuk vanilya)
- 200 gr acıbadem bisküvisi
- yarım limon
- 3 yumurta
Hazırlanışı / Tarifi
İçine çubuk vanilyayı koyduğunuz sütü ıstın. Sonra vanilya çubuğunu çıkarın, kurulayıp
kaldırın. Diğer birr kapta toz şekerle yumurtaları çırpın ve karıştırarak bir kerede vanilyalı sütü ilave edin.
Mikserde acıbadem bisküvilerini toz haline getirip karışıma katın Daha sonra da limon suyunu ekleyin.
18-20 cm. çapındaki bir kalıbı yağladıktan sonra acıbademli kremayı dökün. Önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında 45 dakika kadar benmari usulü pişirin. Bıçağın ucunu tatlıya batırarak pişip pişmediğini kontrol edin. Bıçağın ucu temiz çıkarsa tatlınız pişmiş demektir.
Pudingi soğuttuktan sonra buzdolabına koyun çıkarıp servis tabağına alın.
Acıbademli Muhallebi Tarifi
Acıbademli Muhallebi
Malzemeler
- 2 su bardağı süt
- 4 yumurta sarısı
- 1 limon
- bademyağı
- 25 gr toz jelatin
- 4/5 su bardağı toz şeker
- 3 kedi dili bisküvi
- 2 çorba kaşığı kuş üzümü
- 4/5 su bardağı toz şeker
- 100 gr sütlü çikolata
- 4/5 su bardağı çiğ krema
- 100 gr acıbadem bisküvisi
- 1 çorba kaşığı ince doğranmış meyve şekerlemesi
Hazırlanışı / Tarifi
Jelatini içi soğuk su dolu bir kaba yerleştirin. Mikserde toz şekeri ve yumurta
sarılarını çırpıp bir kerede sıcak sütü ekleyin. Kısık ateşte tahta kaşıkla karıştırarak pişirin. Krema yoğunlaşmaya başladığı zaman jelatini katın, karıştırıp ılımaya bırakın.
Bir puding kalıbını yağlayıp dibine iki çeşit bisküviyi ufalayarak döşeyin.
2 çorbakaşığı kuş üzümünü ılık suda yumuşattlktan sonra süzün. Bunu ılık kremaya katın. Sonra meyve şekerlemelerini ve limonun rendelenmiş kabuğunu ilave edip iyice karıştırın.
Kalıbın dibindeki bisküvileri üzerlerine kremayı boşalttıktan sonra yaklaşık 4 saat kadar buzdolabında bekletin.
Bu arada çikolatayı içi sıcak su dolu başka bir kaba oturtarak biraz ısıtın. Çözülüp hafifçe ılınmaya başladığı zaman kalan kuş üzümünü ve hazır çiğ kremayı katın.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)